Koen Vanmechelen

Het verhaal van de uiteindelijke land art installatie, die in 2018 in Ieper tot stand zal komen, is ontstaan uit de kruising van een idee van intendant Jan Moeyaert met de ziel van het werk van Koen Vanmechelen. Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie West-Vlaanderen en maakt deel uit van het grootschalige herinneringsproject ‘GoneWest/Reflections on the Great War’.

De beeldjes die de peters en meters maken, krijgen in de land art installatie een plaats tussen twee grote werken van kunstenaar Koen Vanmechelen. De indrukwekkende kunstinstallatie ComingWorldRememberMe moet ons herinneren aan de zinloosheid van oorlog: gisteren, vandaag en morgen.

De wereldwijde solidariteitsactie die CWRMmet de peter- en meterschappen zal genereren, heeft als doel kinderen te steunen die vandaag ten gevolge van oorlogssituaties in fysieke en psychische nood zijn. Dat gebeurt via de Noord-Zuidwerking van de provincie West-Vlaanderen en via ‘The Cosmogolem Foundation’ van kunstenaar Koen Vanmechelen. Zijn CosmoGolem staat symbool voor de actieve troost die CWRM willen brengen.