Bericht aan de Bevolking #08

Vinkem (Veurne)

  • Concert
  • Folk en wereldmuziek
IFFM

Er zijn in West-Vlaanderen plaatsen waarvan de naam altijd verbonden zal zijn met de Eerste Wereldoorlog. Maar voorbij die vanzelfsprekendheid heeft uiteindelijk elk dorp zijn eigen oorlogsverleden. Onder de reekstitel “Bericht aan de Bevolking” en samen met het In Flanders Fields Museum zoekt het ensemble Kotjesvolk voor elke nieuw editie van GoneWest lokale medewerking om met vergeten, ...

Er zijn in West-Vlaanderen plaatsen waarvan de naam altijd verbonden zal zijn met de Eerste Wereldoorlog. Maar voorbij die vanzelfsprekendheid heeft uiteindelijk elk dorp zijn eigen oorlogsverleden. Onder de reekstitel “Bericht aan de Bevolking” en samen met het In Flanders Fields Museum zoekt het ensemble Kotjesvolk voor elke nieuw editie van GoneWest lokale medewerking om met vergeten, minder bekend of recent opgedoken bronnenmateriaal een concert te creëren. Zowel voor, achter, als op het podium staat de plaatselijke bevolking en haar plaatselijke geschiedenis centraal.

Voor de muziek van het 8ste Bericht aan de Bevolking wordt teruggegrepen naar het opmerkelijke 'carnet de programmes (1916-1918)' van de muziekkapel van het 3de Linieregiment, die in november 1917 enkele keren in de kerk van Vinkem concerteerde. In die dagen, na een beurt aan het front in Kaaskerke, had die troep in en rond het dorp een rustkwartier moeten vinden. Maar zelfs weg van de vuurlinie besliste de oorlog daar anders over, op die éne rampzalige dag.

Dit concert maakt deel uit van GoneWest, de culturele herdenking van WO1 door de Provincie West-Vlaanderen. Meer info op www.gonewest.be.

--- ooo ---

Om 18 uur, vóór het vertelconcert, trekt een herdenkingsfakkeltocht door het dorp. Bij je inschrijving kun je vermelden of je ook hieraan deelneemt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Koop een ticket

€0,0

Basistarief: 0,00 €

058 33 55 31

infotoerisme@veurne.be

Praktisch

zaterdag 11 november 2017 van 20:00 tot 22:00

Vinkemstraat, 8630 Vinkem (Veurne)

RoutebeschrijvingRoute planner De Lijn
Bericht aan de Bevolking #08
Vinkem (Veurne) Vinkemstraat, 8630 Vinkem (Veurne) West-Vlaanderen
€0,0

Boek je verblijf

vb. 21-09-2017
vb. 21-09-2017