5 voorstellingen in de 5 kustgemeentes

De betrokken kustgemeenten werken niet alleen actief mee aan de organisatie van het ‘Waterfront’-project, maar ook aan de artistieke voorstelling die tegelijkertijd plaatsvindt op en rond de zee. Hierbij een overzicht van wat waar zal plaatsvinden op vrijdag 29 juni 2018 tijdens het ‘Waterfront

Zeebrugge

Aan het strand bij de havengeul zal Giovanni Vanhoenacker in samenwerking met Brugge+ een mysterieuze creatuur laten aanspoelen: een gigantische walvis? een onderzeeër? Een herinnering aan al wie het leven liet en de vrede niet mocht meemaken.

Blankenberge

Het gelauwerde Abattoir Fermé zorgt in hun onnavolgbare stijl voor een zeer bijzonder feest of is het een Zombieparade? Of de twee? Zowel buiten op de Belgium Pier Blankenberge als in het monumentale kopgebouw worden de toeschouwers hun gasten.

De Haan

De toneelmakers van Studio Orka maken een wonderlijke ‘orgel’-voorstelling voor en met kinderen aan de spioenkop in Wenduine. Gebaseerd op de historische context van de bootvluchtelingen in 1914 construeert ORKA een fictief verhaal over een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar verleden.

Bredene

Het Gentse collectief Cirq bouwt ‘Camp Bredene Ontvangt’ met en door Bredenaars ook de allerlaatste nieuwkomers. Vlakbij surfclub Twins worden alle talenten bij elkaar gesmeed en wordt er meegedaan aan tal van ‘zottigheden’. Er wordt een nieuw sociaal netwerk uitgebouwd.

Oostende

Op de Oosteroever creëert Atelier Bildraum i.s.m. Madensuyu en LOD muziektheater, een reusachtige 'tableau vivant' op schaal van de zee zelf; een 'levend schilderij' waarin driehonderd Oostendenaren samen lucht- en zeespiegelingen tevoorschijn schilderen op livemuziek van Madensuyu. 'Reflector' wordt een schouwspel als een gedeeld moment van reflectie.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van de Belgische taxshelter en ondersteuning vanuit Art Shelter.

Reflector - Art Shelter

In het kader van 'Reflector' mobiliseert Art Shelter het publiek via een campagne van reflecterende badges. In het Uit- loket van De Grote Post en bij Toerisme Oostende kan u deze, door Atelier Bildraum ontworpen badges aankopen ter ondersteuning van de performance en ten voordele van de kinderen van het Koninklijk Werk IBIS.

Meer info op www.art-shelter.be/reflector