5 voorstellingen in de 5 kustgemeentes

De betrokken kustgemeenten werken niet alleen actief mee aan de organisatie van het ‘Waterfront’-project, maar ook aan de artistieke voorstelling die tegelijkertijd plaatsvindt op en rond de zee. Hierbij een overzicht van wat waar zal plaatsvinden op vrijdag 29 juni 2018 tijdens het ‘Waterfront

Zeebrugge

Aan het strand bij de havengeul zal Giovanni Vanhoenacker in samenwerking met Brugge+ een mysterieuze creatuur laten aanspoelen: een gigantische walvis? een onderzeeër? Een herinnering aan al wie het leven liet en de vrede niet mocht meemaken.

Blankenberge

Het gelauwerde Abattoir Fermé zorgt in hun onnavolgbare stijl voor een zeer bijzonder feest of is het een Zombieparade? Of de twee? Zowel buiten op de Belgium Pier Blankenberge als in het monumentale kopgebouw worden de toeschouwers hun gasten.

De Haan

De toneelmakers van Studio Orka maken een wonderlijke ‘orgel’-voorstelling voor en met kinderen aan de spioenkop in Wenduine. Gebaseerd op de historische context van de bootvluchtelingen in 1914 construeert ORKA een fictief verhaal over een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar verleden.

Bredene

Het Gentse collectief Cirq bouwt ‘Camp Bredene Ontvangt’ met en door Bredenaars ook de allerlaatste nieuwkomers. Vlakbij surfclub Twins worden alle talenten bij elkaar gesmeed en wordt er meegedaan aan tal van ‘zottigheden’. Er wordt een nieuw sociaal netwerk uitgebouwd.

Oostende

Oostende wordt aan de Oosteroever ‘un tableau de mer vivant’. Een heuse reflecterende armada van kleinzeilerij vaart vlakbij de Vindictive. ‘Reflector’, het live-kunstwerk op het strand van Oostende van Atelier Bildraum wil de toeschouwers - letterlijk - een spiegel voorhouden om samen afscheid te nemen van het donker verleden van W.O. I en tegelijkertijd te ‘reflecteren’ over hoop voor de toekomst.
Muziektheater LOD tekent voor de muziek met Madensuyu.

Reflector - Art Shelter

In het kader van ‘Reflector’ mobiliseert Art Shelter, een Oostendse non-profit organisatie van sociaal geëngageerde kunstminnende ondernemers, het publiek. Vanaf de Paasvakantie zal een uniek ontworpen ‘Reflector’-badge te koop zijn ter ondersteuning van deze performance en de kinderen van het Koninklijk Werk IBIS.
De pin-badge wordt vanaf 1 april in het Uit-loket van De Grote Post en bij Toerisme Oostende te koop aangeboden. Voor meer info www.art-shelter.be/reflector