Bredene - Camp Hope (CirQ)

Locatie: Sportstrand naast de Twins Surfclub (parking: Koninklijke Baan, Bredene)
Timing: doorlopend van 15u tot 23u

Op 29 juni zet CirQ een deeltje van de Bredense kust in het teken van hoop, met Camp Hope, een utopische omgeving met alle voorzieningen die eenieder dromen kan...
 

Camp Hope

Doelstelling Camp Hope

De mentale brug maken van oorlog naar hoop is vaak al een hele opgave. CirQ wil hier echter nog een stapje verder in gaan en werkt richting vakantie - volgens hen immers het compleet tegenovergestelde van oorlog. Samen met de slachtoffers van de oorlogen van vandaag gaan ze op zoek naar hun dromen en hun invulling van hun ideale vakantiepark, onder het motto 'iedereen architect'. Daarnaast gaan ze ook op zoek naar hoe deze dromen zich verhouden tot de dromen van Bredenaars en enthousiastelingen.

CirQ

CirQ is een Gents productiehuis dat bestaat uit een collectief van mensen met verschillende achtergronden en specialisaties, gebonden door de voorliefde voor pittige performance en absurde humor. Zij maken originele, veelal op de volkscultuur geïnspireerde, acts en producties die op buurtfeesten, maar evengoed op internationale festivals, en zijn bekendst van hun producties tijdens de Gentse Feesten (Bataclan, Batahlan, Datakamp…)

Voortraject Camp Hope

In Bredene werkt CirQ met nieuwkomers en Bredenaars samen aan het ideale vakantiepark. Door middel van intake festivals in Bredene en Oostende en menig infovergadering verzamelde CirQ een 40-tal nieuwkomers en even veel enthousiaste Bredenaars, die elk op hun eigen manier hun steentje willen bijdragen en hun dromen mee willen 'investeren' in Camp Hope. Deze mensen en hun dromen worden gematcht aan elkaar en geactiveerd in functie van hun droomsegment binnen ‘Camp Hope’.
 

Nieuwkomers Camp Hope

Met deze nieuwkomers werd ook op excursie gegaan richting inspirerende omgevingen, zoals het Raversyde-museum, een vakantiepark en Verbeke-foundation, waar dan ook steeds getekend werd aan de 'bleuprints van het park'. Maar ook via workshops waar nieuwkomers gelinkt worden aan Bredenaars om samen te werken aan acts, bouwprojecten, een menu voor het restaurant, inhoud voor de gift shop, etc. Kortom, het zullen de 'nieuwe' én 'oude' Bredenaars zijn die het park op 29 juni samen met elkaar én jullie tot leven zullen brengen.

Het park

Op vrijdag 29 juni volgt de ‘eerste steenlegging’ van het park. Het park zal bijgevolg nog in de steigers staan en eerder abstract ogen. Het grondplan - zoals uitgewerkt met de droomarchitecten - zal levensgroot te zien zijn en vanuit het zand zullen reeds enkele houten geraamtes opdoemen die het majestueuze park aankondigen. Dit wordt versterkt door viewpoints vanop de Spinoladijk, geleide rondleidingen en digitale links naar beeldmateriaal van het voortraject en de beoogde eindresultaten.
Deze dag moet vooral een gezellig volksfeest worden dat plezier en hoop uitademt.

Artistieke creatie

Atelier CirQ olv Xavier Cloet en Rens De Vent