De Zomer van '18 - GoneWest

Poperinge - DO 05.07

Burggraaf Frimoutpark

19u30 - Josephine
Met haar wondermooie stem zoek Deloof een eigen weg in het muzieklandschap, zwevend tussen pop en soul. De term 'singer-songwriter' leek nog nooit zo ontoereikend. Beinvloed door artietsten als Alice Phoebe, Lou, Amy Winehouse en Alabama Shakes, vertelt ze samen met haar band in haar liedjes een persoonlijk verhaal, jong, groovy en beloftevol.

21u00 - Dez Mona
Dez Mona componeert een zesdelig muziekstuk, geinspireerd door het einde van WOI, geschreven voor een mannenkoor van 6 zangers dat eenmalig in dialoog gaat met nieuw werk van Dez Mona als kwartet. De koorcomposities zijn gebaseerd op de Spaanse volksmuziek en zwart-Amerikaanse Gospel en worden a capella vertolkt. Een aanrader van formaat!

 

Veurne - ZO 08.07

Sint-Walburgapark

16u - De Piepkes (Kids)
Betogen is een recht en goed betogen is een kunst. Een betoging is soms een feestelijke optocht, maar ook een bijeenkomst met toespraken, liedjes en lawaai. Er zijn veel redenen om te betogen, zoals bv. het recht om raar te zijn. Deze keer betogen De Piepkes voor meer vrede in Veurne! Betoog mee: maak spandoeken, breng je toeters en trommels mee en zet een rare hoed op. Piep Piep Piep, Hoeraar!

 

 

Diksmuide - VR 20.07

Grote Markt

21u - Flying Horseman
Flying Horseman grossiert in bezwerende, schaduwrijke muziek. In de indringende lyrics bestaat er geen duidelijke grens tussen doorleefde introspectie enerzijds en maatschappijkritische reflectie over een wereld onder hoogspanning anderzijds. Live ervaring beroert en sleept de luisteraar helemaal mee.

22u30 - Amenra
Deze Kortrijkse sludgecoreformatie brengt een uniek concert waarin kracht en heling letterijk belicht en belichaamd worden. Een 'gesamtkunstwerk' waarin muziek, de sierlijke bewegingen van de Japanse Buloh danskunst en visuals van de menselijke metamorfose ineenvloeien. Als groep die duisternis kan ombuigen in licht is Amera de perfecte keuze om de toekomst en de vrede te vieren. De zinderende visuals worden verzorgd door Tine Guns.

Nieuwpoort - za 28.07

Loodswezenplein

21u - Baloji
Baloji, voormalig boegbeeld van vaderlandse hiphoptrots Starflam, is een muzikale duizendpoot. Zijn solodebuut 'Hotel Impala', doorspekt met invloeden uit zijn geboorteland Congo, werd internationaal lovend onthaald. Op zijn nieuwste album gooit hij jazz, hiphop en soul in de Congolese mix. Op zoek naar de hoop gaat Baloji een unieke samenwerking aan met de gelauwerde contratenor Serge Kakudji. Muziek als veelvloed aan genres en stijlen, vakkundig door de mangel gehaald en waar het joie de vivre van afspat!

 

 

Heuvelland - DO 02.08

Dikkebusstraat 234 - Dranouter

19u30 - Grondtonen Dranouter
Muziek, woord en video vertellen het verhaal dat aan het festivalterrein van Dranouter kleeft: 100 jaar terug een slagveld, vandaag een plaats van feest. Daarom voegt Dranouter een extra dag toe aan het festival. Topmuzikanten brengen op het hoofdpoduim nieuwe creaties in unieke settings. Het verleden tot leven gebracht in een hoop-feest vol toekomstvreugde. Met o.m. Le Vent du Nord, De Temps Antan, WöR, Trio Dhoore,...

 

Ieper - ZA 25.08

Grote Markt

Peace to the World - Vredesmanifestatie

In 1918 eindigde de Eerste Wereldoorlog. Nu, 100 jaar later, komen we samen om de toekomst, de hoop en de heling te vieren.

Een vredesmanifestatie als slotakkoord van GoneWest, de vijf edities durende herdenking van de Provincie West-Vlaanderen. In talloze culturele vormtalen, zoals dans, theater, muziek en woord, hebben artiesten gereflecteerd over oorlog en de verwoestingen.

INFO

Alle concerten van de Zomer van '18 zijn gratis toegankelijk. Alleen voor 'Grondtonen Dranouter' is reservatie vereist via www.festivaldranouter.be/tickets

www.gonewest.be

Zijn niet alle teksten zichtbaar? Druk F11