Info voor de deelnemer

In 1918 eindigde WOI. 100 jaar later komen we samen tijdens het Waterfront om de toekomst, de hoop en de verzoening te vieren. Op vrijdag 29 juni 2018 zijn 6.000 participanten nodig om 3.000 bootjes vast te houden, 2 per bootje, tussen Zeebrugge en Oostende. Hou een bootje vast op het water en pen er een hoopvolle ‘boot’-schap op. Canvas zendt het Waterfront rechtstreeks uit.
 

Hoe schrijf ik me in?

Schrijf jezelf en je bootjespartner, met wie je samen het Waterfrontbootje vast zal houden, of je volledige groep nog tot en met 17 juni '18 online in. Geef je voorkeurlocatie op en hou rekening met een minimumleeftijd van 10 jaar. 

Dankzij deze inschrijving wordt elk duo:
    * Toegewezen aan een locatie op het Waterfront
    * Eigenaar van een uniek Waterfrontbootje
    * Verzekerd door Provincie West-Vlaanderen tijdens de deelname

Als hoofdinschrijver ontvang je alle correspondentie, verwittig dus zeker steeds je mede-ingeschrevene(n)!

Praktische info

In de loop van de 3de week van juni wordt alle praktische info naar alle hoofdinschrijvers verzonden.

Tijdens het Waterfront

Worden jullie in de vooravond verwacht op het toegewezen instappunt, dat je als hoofdinschrijver via mail ontvangen heb. Worden jullie toegewezen aan een verantwoordelijke, krijgen jullie het bootje, een draagtas met instructies en schrijfgerief en de naam van een overleden persoon op zee tijdens WOI. Stappen jullie samen met een verantwoordelijke naar jullie plaats langs de waterlijn. Maken jullie samen het bootje en schrijven jullie de naam van de overleden persoon op zee op het bootje. Dit kan aangevuld worden met een eigen hoopvolle 'boot-schap'. Stappen jullie op een afgesproken sein kniediep in zee en houden jullie het bootje gedurende 15 minuten vast. Na afloop vertrekken jullie met de toegewezen verantwoordelijke en nemen jullie het bootje mee naar huis of het instappunt.

Toegankelijkheid

Het Waterfront is een toegankelijk evenement voor personen met een beperking dankzij Inter. Heb je assistentie nodig, en/of wens je gebruik te maken van aangepaste faciliteiten, schrijf je in via dit contactformulier. Nog vragen? Neem dan contact op met Inter via toegankelijkheidgonewest@inter.vlaanderen of 0497/439737.

Second life bootje

Na het Waterfront kent het bootje een fantastisch tweede leven als duurzame en veelzijdige designzitzak, opgevuld met kussens of oude dekens, voor kinderen.

Second life bootje Waterfront

1ste rustdag WK Voetbal

U hoeft niets van de Wereldbeker Voetbal te missen want er is GEEN voetbal op 29 juni 2018. Het is de eerste officiële rustdag na de eerste ronde.

Wil je meehelpen aan het Waterfront?

GoneWest zoekt vrijwilligers die willen meehelpen aan het Waterfront om groepen te begeleiden en als steward. Geïnteresseerd? Mail naar waterfront@west-vlaanderen.be.

Wil je meedoen aan de artistieke voorstelling in Oostende mail naar evy@fieca.be.

Wil je meedoen aan de artistieke voorstelling van Blankenberge mail naar oorlogsstoet@gmail.com

Wil je meedoen aan de artistieke voorstelling van Bredene mail naar rens@refuinterim.be

 

Nog vragen?

Heb je nog vragen over het Waterfront? Bij bijhorende documenten, vind je een Q&A-document met alle nodige info.

Contact

We zijn telefonisch bereikbaar van 9u00 tot 12u00 en van 13u30 tot 16u00 van maandag tot vrijdag op het nummer 051/51 93 42 of via email waterfront@west-vlaanderen.be