ontmanteling Land-art voltooid

Sinds eind maart 2018 bezochten al meer dan 250.000 mensen de installatie op het Niemandsland in het Provinciedomein Palingbeek.  Tot 11 november was de installatie vrij toegankelijk voor het publiek. Heel wat mensen lieten ons in de voorbije maanden al weten dat ze na afloop van de expo graag een beeldje willen komen ophalen om het thuis of ergens anders een mooie plaats te geven.

Grote hoeveelheden

Heeft u een reservatie geplaatst voor 26 november om 12u? Dan zal u een schrijven ontvangen met praktische info (uur, datum,...)

 

Praktisch

Ophalen grotere hoeveelheden:

weekdagen van 26/11 tot en met 20/12 - enkel na afspraak via cwrm@west-vlaanderen.be

Provinciedomein Palingbeek - Palingbeekstraat 10 - 8902 Zillebeke

 

Algemene voorwaarden

Gelieve kennis te nemen van onderstaande voorwaarden die door kunstenaar Koen Vanmechelen worden opgelegd in uitoefening van zijn moreel auteursrecht als ontwerper van het model van de beeldjes en van het artistiek concept voor de land art-installatie :

1. Wie een beeldje afhaalt gaat akkoord met de voorwaarden dat de beeldjes onder geen enkel beding mogen verkocht worden (ook niet in het kader van een actie voor een goed doel).  De beeldjes kunnen enkel dienen als persoonlijk aandenken aan het project ComingWorldRememberMe.

2.De beeldjes blijven een integraal onderdeel uitmaken van de land art-installatie CWXRM van Koen Vanmechelen.  

Buiten de context van de land-art installatie, kunnen de individuele beeldjes dan ook niet voorgesteld of aangeboden worden als individuele kunstwerken. De beeldjes kunnen enkel dienen als persoonlijk aandenken aan het project en mogen ook enkel als individuele aandenken worden gepresenteerd. 

De publieke opstelling van meer dan 1 beeldje als monument of installatie of het integreren van de beeldjes in andere tijdelijke of permanente kunst installaties is dan ook niet toegestaan zonder de uitdrukkelijk toestemming van de kunstenaar:  “CWXRM heeft een bijzondere focus op de toekomst, het samenkomen van de continenten, de vrede. 

 De beeldjes werden opgesteld in combinatie met het grote oer-ei en in de vorm van het Pangea. Installaties met deze beeldjes buiten deze context, los van de andere elementen, worden al snel oorlogsmonumenten.  Dit strookt niet met de idee van de oorspronkelijke installatie en moet worden vermeden”, aldus Koen Vanmechelen.

3. Specifieke vragen van steden en musea m.b.t punt 2 worden beantwoord door studio Koen Vanmechelen. info@koenvanmechelen.be