Oostende - Reflector

Locatie: Oosteroever (parking: einde Victorialaan, Oostende) 
Timing: van 18u30 tot 20u

 

reflector: Atelier Bildraum ism LOD Muziektheater en Art Shelter

Reflector

Tableau Vivant

Atelier Bildraum heeft op Oosteroever in Oostende een installatie-performance uitgewerkt met de titel ‘reflector’. Zoals de titel laat vermoeden wordt het een spel van reflecties waarin het capteren van lucht- en zeespiegelingen centraal staat.

Er wordt geschilderd in de werkelijkheid zelf met het strand, de zee en de lucht als het canvas en met zeilschepen, rookontwikkeling en figuranten als de verf. Een ‘tableau vivant’ of levend schilderij dat zich geleidelijk aan vormt om tot slot terug te verdwijnen.
Een choreografie waarin een vloot of armada van zeilvaartuigen, waarvan de zeilen met reflectief materiaal werden bewerkt, opdoemt om terug in rook op te gaan.
Een performance met vaartuigen en hun bemanning in de hoofdrol.

 

Massaspektakel

Het is de uitgesproken ambitie van Atelier Bildraum om zoveel mogelijk zeegebonden verenigingen uit Oostende en omstreken actief in te schakelen, zodat de participanten zelf de ‘tableau vivant’ gaan uitvoeren en mee realiseren.

‘reflector’ wordt een massaspektakel van en voor de Oostendenaar.
De performance bestaat uit verschillende onderdelen: reflecties op het strand, in de lucht, op zee en livemuziek door Madensuyu.

Atelier Bildraum

Atelier Bildraum (Charlotte Bouckaert & Steve Salembier) is artist in residence bij LOD muziektheater uit Gent. Het project wordt dan ook in de schoot van dit productiehuis gerealiseerd. Voor het participatieve traject en de daaropvolgende vrijwilligerswerking krijgen Atelier Bildraum en LOD muziektheater ondersteuning vanuit de Grote Post. In het kader van ‘Reflector’ mobiliseert Art-Shelter het publiek via een campagne van reflecterende badges, ontworpen door Atelier Bildraum. In het Uit-loket van De Grote Post en bij Toerisme Oostende kan deze aangekocht worden ter ondersteuning van de performance en ten voordele van de kinderen van het Koninklijk Werk IBIS.

Medewerkers Reflector

Voor de uitvoering kan Reflector rekenen op de medewerking van Koninklijk Werk IBIS, Arktos Oostende, Jeugdhuis De Takel, Zeescouts 2e FOS, Scouts St. Jan, DAB Vloot, VVW Inside Outside en Twins Club.

Artistieke creatie

Steve Salembier (Bildraum), LOD Muziektheater en Madensuyu
Artshelter ism Stefan Tanghe en Leen Ghesquiere