Zeebrugge - Karkas

Locatie: Strand Zeebrugge (parking: Kustlaan, 8380 Zeebrugge)
Timing: doorlopend van 19u tot 22u

 

Karkas

In Zeebrugge spuwt het springtij op 29 juni een monsterlijk groot karkas aan land. Terwijl de golven zich langzaam terugtrekken, besluit een groep inwoners en kijklustigen de krachten te bundelen en met touwen de gigantische sculptuur van 2,5 ton(!) tot op het droge te trekken. Het zware verleden dat deze Noordzee herbergt, wordt voor even boven water gehaald. Is het een walvisgeraamte of zien we het skelet van een onderzeeër of nog iets anders? En waarom is het hier beland? Aangetrokken door dit mysterie nemen gidsen/onderzoekers het publiek in groepjes mee op een theatrale audiotour langsheen de St George’s Daywandeling. Door de koptelefoon horen we theorieën, feiten en fictie over het gestrande wezen, recht uit de mond van Zeebruggenaren en experten ter zake.  

Het publiek wordt uitgenodigd om plaats te nemen in de buik van de aangespoelde creatuur waar een live soundscape de onmetelijke aanblik van de zee - en wat ze herbergt - begeleidt.  

Karkas

Artistieke creatie

Sculptuur: Giovanni Vanhoenacker - audiotour: Frederika Del Nero en Peter Pype - soundscape: Niels Vanherpe - dramaturgisch advies: Benjamin Opdebeeck - zakelijke en productionele leiding: Marec Zeghers