Herbeleef het Lichtfront

Dank zij de stiptheid, de serene sfeer en het indrukwekkende engagement van de 8.400 fakkeldragers en 1.600 vrijwilligers kunnen we terugblikken op een zeer geslaagd Lichtfront. Je kan dit unieke evenement op verschillende manieren herbeleven.

Herbekijk het Lichtfront online

Het evenement werd live uitgezonden worden op Canvas (VRT). De presentatie was in handen van Karl Vannieuwkerke. Coördinator van het In Flanders Fields Museum, Piet Chielens zorgde voor historische duiding. De live-verslaggeving kan je nog herbekijken op Canvas.

Ook op YouTube hebben deelnemers hun indrukken gedeeld. Bekijk hoe het er aan toe ging op de Kraaiberg in Mesen of aan de Knokkebrug-Driegrachten.  

Foto's

De deelnemers werden uitgenodigd om hun fotografische impressies van dit unieke herdenkingsmoment te delen. Het resultaat is een al even indrukwekkende Lichtfront fotomuur.

Wandelen of fietsen langs het Lichtfront

Waarom niet eens (een stuk van) de Lichtfrontroute met de fiets of te voet verkennen? Het is ongetwijfeld de beste manier om nog eens stil te staan bij de historische gebeurtenissen. Je kan alvast de kaarten met de route per gemeente hier downloaden.

Voeg een nieuwe reactie toe

Overzicht van de reacties

Geen resultaten gevonden.