Lichtfront was indrukwekkend

"Van Nieuwpoort, aan de Noordzee, tot Ploegsteert, net over de taalgrens, is over meer dan 80 kilometer een front van vuur getrokken, langs de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog. 8.400 fakkeldragers stonden langs de oude frontlijn. Het werd een indrukwekkend spektakel om stil van te worden." - Lees de verslaggeving op De Redactie

Gedeputeerde Decorte in 'De Standaard'

"Ik was echt ontroerd op het einde", aldus Guido Decorte (CD&V), eerste gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen die alles organiseerde. "Ik had nooit verwacht dat dit zoveel teweeg zou brengen. Het was een succes van begin tot eind, van Nieuwpoort tot Ploegsteert. Dit is fantastisch voor de provincie, als organisator van Lichtfront. We wilden vele mensen betrekken en we hebben er velen gelukkig gemaakt. Dat geeft enorme voldoening."

Lees de verslaggeving van De Standaard.

Gedeputeerde Decorte dankt alle deelnemers

Focus-WTV: 'Lichtfront beroert'

"Langs het parcours stonden heel wat mensen met hun eigen verhaal en er werden ook heel wat huldigingen gebracht aan de vele slachtoffers die 100 jaar geleden het leven lieten tijdens de Groote Oorlog. Alles samen zorgde het voor heel wat plekken om stil van te worden."

Bekijk de verslaggeving van Focus-WTV

(c) Tijs Neirynck

Sociale media over het Lichtfront

Op de Facebookpagina van de Provincie West-Vlaanderen kan je enthousiaste reacties van deelnemers lezen. 

#Lichtfront op Twitter geeft een indrukwekkend overzicht van impressies.

(c) Mark Delreux

RTBF: 'Enthousiasme local'

Florence Dekimpe relève qu'une des agréables surprises en marge du projet Gone West, c’est l’enthousiasme de la population locale pour les commémorations du centenaire de la Grande Guerre. " L’engouement s’est fait ressentir dès le départ. Nous avons lancé l’appel à candidats dès le début de l’année et nous avons très rapidement eu les porte-flambeaux pour Ploegsteert. ... Certains ont même proposé leurs services pour être également bénévole le jour du front de lumière. Certains ont aussi demandé s’ils pouvaient venir en tenue de soldat de la Première Guerre mondiale. "  

Bekijk de verslaggeving van de RTBF

(c) RTBF

VTM: "Lichtfront was groot succes."

Vooral het slotstuk in Ploegsteert was beklijvend. Koning Filip en koningin Mathilde hielden er halt aan de Ploegsteert Memorial, maar het was vooral prinses Elisabeth die zich liet opmerken met een zelfgeschreven tekst in de drie landstalen. "We zullen hen die hier gevallen zijn nooit vergeten. Het is nu aan ons, aan de jongeren, om de fakkel hoog te houden en net zoals vandaag een lichtfront te vormen", vatte ze het opzet van Lichtfront samen. (bron: VTM)

(c) Mathias Laleman

Herbekijk het Lichtfront

Je kan op Canvas de live-verslaggeving herbekijken. 

Er verschijnen ook nog online diverse impressies zoals vb. het Lichtfront aan de Knokkebrug-Driegrachten of op de Kraaiberg in Mesen.

(c) Annelies Beck

Voeg een nieuwe reactie toe

Overzicht van de reacties

Geen resultaten gevonden.